Fotograf: Jens Nilsson

Algbolaget som kan förändra världen går mot börsen

På Simris Algs årstämma klubbades att algbolaget ska noteras på First North. I samband med noteringen ska Simris Alg också göra en nyemission och ta in 50 miljoner kronor. 

Våren 2015 lanserade pionjärföretaget Simris Alg sina första algprodukter på konsumentmarknaden. De österlenbaserade algodlarnas omega-3-tillskott och superfoods finns hos fitnesscenter, spa och hälsobutiker, samt i den egna webshopen. Snart kommer man kunna handla algbolaget på börsen. 

LÄS MER: "Ät mer alger", tycker algbolaget som redan löst oljekrisen

Årsstämman klubbade också en nyemission till ett värde av 50 miljoner kronor. Före emissionen var bolaget värderat till 125 miljoner kronor, skriver Dagens Industri. Bolaget kommer i augusti gå in i ett nytt skede där den nuvarande produktionen  mångdubblas. Sydkorea, Storbrittanien och USA är målmarknaderna, Fredrika Gullfot, civilingenjör, teknologie doktor i bioteknik och VD för Omega-3 bolaget Simris Alg till Dagens Industri.

INNOVATIONSVODDEN: Hennes alger har potential att förändra världen

Det händer mycket kring Fredrika Gullfots bolag Simris Alg. 2015 blev hon utsedd till "Innovation Fellow" av tidskriften Wired som utnämner innovatörer med potential att förändra världen. Dessutom fick fick KTH doktorn på hösten in hela 27 miljoner för att ersätta den miljöovänliga fiskoljan med alger och dessutom utmärkelsen "Best New Natural Products från Natural & Organics Awards Scandinavia".

PROFIL: Hon har hittat framtidens olja 

 

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST