Snapchats omsättning ska växa med 600 procent - på ett år

Omsättningen ska ta fart ordentligt för meddelandetjänsten i år. Totalt ska bolaget dra in 350 miljoner dollar.

Snapchat är en av världens högst värderade startups. Bolaget har växt snabbt, men nu vill man öka tempot ytterligare. Tjänsten siktar nu på att omsätta mellan 300 och 350 miljoner dollar i år. Det är en väsentlig ökning från förra året då bolagets prognos var en omsättning om 50 miljoner dollar, skriver Re/code. I praktiken skulle det innebära att omsättningen ökar med 600 procent.

En av Re/codes källor uppger att Snapchat nådde en omsättning, rullande 12-månader, om 100 miljoner dollar i det fjärde kvartalet 2015. Under förra året blev tjänsten ordentligt omtalad, den är nu tydligt etablerad och har blivit en av världens vanligaste sätt att kommunicera.

LÄS MER: Regnbågarna som ska hjälpa Snapchat dra in 100 miljoner dollar

Snapchat har varit högt värderat i sina kapitalrundor. Senaste gången var värderingen uppe i 16 miljarder dollar. Re/code lyfter upp att Facebook traditionellt har värderats 17 gånger sin omsättning, vilket betyder att Snapchats värdering är betydligt mer uppblåst än Facebooks.

VA.se har tidigare skrivit mycket om Snapchat, läs mer om bolaget här: Storbanken börjar snapchattaSnapchat planerar flera uppdateringar - kan bli ett hårt slag för FacebookSnapchats nya inkomstkälla - dags att betala för att spy regnbågar och Snapchat knappar in på Facebook - med stormsteg.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST