Bröderna Patrick och John Collison - båda i tjugoårsåldern och mångmiljardärer Fotograf: Stripe

Nu kan du starta företag i USA - för bara 500 dollar

Klarna-konkurrenten lanserar ny tjänst. Vem som helst ska kunna starta företag i USA, snabbt och enkelt.

Bröderna Patrick och John Collison meddelar att deras startup Stripe, som liksom Klarna huvudsakligen sysslar med betalningstjänster på internet, nu ska få ett tillskott till sin verksamhet. Stripe ska börja erbjuda en ny tjänst som låter internationella entreprenörer ta sig in på den amerikanska marknaden och bilda ett USA-registrerat på ett smidigt sätt. För endast $500 kommer Stripe erbjuda en streamlinad process som tar hand om byråkratin för att bilda ett företag i delstaten Delaware, registrera med skattemyndigheten IRS och skaffa ett amerikanskt bankkonto, skriver Inc.

Idéen bygger inte bara på att göra det lättare för vem som helst att skapa företag i USA. På ett väldigt enkelt sätt gör den nya tjänsten att entreprenörer från alla länder - oavsett om Stripe redan är verksamt i landet eller ej - kan bli potentiella Stripe-kunder, och utökar därmed Stripes kundbas dramatiskt.

Stripe värderades efter en investeringsrunda förra året till 5 miljarder dollar eller cirka 42 miljarder kronor.

MER OM STRIPE: Upp till bevis för Klarna - tyngsta konkurrenten ska in i Norden


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.