Fotograf: Wikimedia Common

Bill Gates: Cancer är inget problem om 30 år

Microsoftgrundaren Bill Gates som har satsat miljarder på att bekämpa sjukdomar är optimistisk kring sjukvårdens utveckling i framtiden.

Årligen dör 8,2 miljoner människor av cancer. Men Microsoftgrundaren och filantropen Bill Gates tror att antalet dödsfall orsakade av cancer kommer att minska dramatiskt framöver, det skriver Business Insider.

"Inom sjukvården har vi haft flera mirakel, och jag tror att alla väntar sig och räknar med fler. Om 30 år tror jag verkligen att cancer till stora delar kommer vara ett löst problem", säger Bill Gates i en intervju med Tech Insider.

Genom stiftelsen The Bill & Melinda Gates Foundation har Bill Gates och hans fru de senaste åren satsat stora summor på att bekämpa sjukdomar såsom malaria, polio och tuberkulos. I slutet av 2014 hade stiftelsen medel på över 44 miljarder dollar.

I det årliga brev som publiceras på hans hemsida räknar Gates med fler medicinska framsteg. Gates noterar att sedan 1990 har flera viktiga framsteg gjorts. Antalet barn under 5 år som dör har halverats och ett vaccin mot polio har upptäckts. De närmaste 15 åren tror Gates att utvecklingen kommer gå ännu snabbare.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST