Fotograf: Parans Solar Lighting AB

Google tar täten för solljus - med nytt svenskt system

Prisbelönta klimatinnovatören Parans Solar Lighting lanserar nytt solljussystem. Google blir första kunden.

Svenska solljusspecialisten Parans Solar Lighting kommer lansera sin fjärde produktgeneration, SP4, på EcoBuild-mässan i London 8 mars. Ljussystemet har möjlighet att leda solljuset 30 våningar ned i en fastighet.

LÄS ÄVEN: Landet som nu drivs enbart med förnybar energi

Google har redan lagt order på att installera systemet på sitt kontor i Kalifornien, och kommer under våren bli första kund som installerar ljussystemet.

"Vi är stolta och glada över att få installera den första SP4:an på Googles kontor i Kalifornien och få vara med och utveckla deras inomhusmiljöer. Vi har fokus på sydvästra USA som en strategiskt viktig marknad för oss", säger Johan Lundmark, försäljningschef på Parans. 

Parans Solar Lighting erbjuder solljus för inomhusmiljöer genom ett innovativt system som fångar in och leder vidare solens strålar. Parans, som utvecklat och patenterat tekniken, vänder sig främst till fastighetsägare, arkitekter och större arbetsgivare över hela världen.

Parans Solar Lighting rusar kraftigt på börsen efter dagens nyhet. Klockan 15.25 hade aktien lyft hela 130 procent.

LÄS ÄVEN: Funkar solceller på ditt tak? Google har svaret 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.