"Om fem år är vi större än Apple och Samsung"

Mobiltillverkaren menar att Apple och Samsung har starkare varumärken - men att de själva har mycket bättre produkter.

Den kinesiska smartphonetillverkaren Huawei har nyligen passerat Samsung på sin hemmamarknad, men nöjer sig inte där. Nu proklamerar bolaget att man ämnar vara världens största leverantör av smartphones inom fem år. Bolagets vd Richard Yu säger att de vunna marknadsandelarna ska komma direkt från Apple och Samsung. Detta skriver TechNode.

"Våra konkurrenter har starka varumärken, men vi har mycket bättre produkter. Tidigare vann vi marknadsandelar från de mindre aktörerna men med tiden kommer vi att ta marknadsandelar från Apple och Samsung", sade Yu till journalister i samband med Mobile World Congress som hålls i Barcelona.

LÄS ÄVEN: Huaweis nya klocka får Apple Watch att se ut som en billig leksak

I dag har Huawei lyckats fånga 7,3 procent av marknaden och för att hålla sitt löfte om att bli störst skulel därför bolaget behöva tredubbla sin marknadsandel.

Ett steg i den riktningen är att ta upp kampen inom premiumsegmentet, något som initierades i samband med lanseringen av Mate S. Den nya flaggskeppsmobilen erbjuder en rad funktioner som ställer den i direkt konkurrens gentemot iPhone 6.

Richard Yo tog också tillfället i akt att hylla Apples vd Tim Cook för dennes vägran att lämna ut personlig datainformation till FBI. Han förblev däremot tyst kring Huaweis officiella ställning på den punkten. Huawei har tidigare varit svartlistad från att sälja telekomutrustning i USA efter anklagelser om spioneri.

APPLE VS FBI: Teknikjätten vägrar att lämna ut gärningsmannens information


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST