Fotograf: Vevo

Vevo vill att du betalar för att titta på musikvideos - goda nyheter för Spotify

Musikvideorna på Vevo har visats över 400 miljarder gånger, men nu ska delar av materialet låsas in. Några som kan gynnas av detta är Spotify.

Vevo håller på att ta fram en ny betaltjänst för musikvideos som ska lanseras redan i år. Detta berättade bolagets vd Erik Hugger på en Recode-konferens i veckan. Enligt Huggers är bakgrunden till satsningen att hela industrin nu rör sig från annonser till abonnemang.

"Idag stöds vår verksamhet helt utav annonser. Så vi tror att en av de viktigaste sakerna och som vi hör tvärs över hela industrin, är övergången mot abonnemang. Det när något som vi är intresserade av."

LÄS ÄVEN: Hennes uppdrag: Hitta nästa Spotify

Föregångarna för musikabonnemang var Spotify och att en jätte som Vevo nu väljer att hänga på trenden är goda nyheter för det svenska bolaget. Många som idag inte har ett musikabonnemang väljer att lyssna på sin musik via Vevos Youtube-kanal och musikvideos leverar ständigt rekordstora visningssiffror.

Spotify har även meddelat att rörligt material är på väg till tjänsten och det blir betydligt lättare att tävla om musikvideofantasterna om även Vevo kräver att du betalar för att titta på videos. 

Spotify har dessutom ett naturligt övertag då de kan erbjuda både musikvideos och ett musikbibliotek med miljontals låtar. Det enda som skulle kunna ställa käppar i hjulet för bolaget är om de stora skivbolagsjättarna som äger det rörliga materialet väljer att bara låta Vevo visa deras videos. Vevo ägs trots allt av just skivbolagen. Bland ägarna finns både Universal Music Group, Sony Music Entertainment och Abu Dahbi Media.

LÄS ÄVENNu lanserar Spotify videospelare - vill bli nya Youtube


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium