Fotograf: Claudio Bresciani/TT

Swedbank: Wolf var inte alls visselblåsaren

Michael Wolf har antytt att han själv är den omtalade visselblåsaren. Men det förnekar nu Swedbank.

Michael Wolf har själv resonerat i termer om att han själv skulle vara den omtalade visselblåsaren. Men i nya kommentarer från ledare till anställda och ägare på måndagen ska det kommit fram att så inte varit fallet, enligt Svenska Dagbladets uppgifter.

SvD skriver att det i ett internt meddelande på måndagen till anställda inom banken framkommit att visselblåsaren inte var Michael Wolf själv. Det indikeras således att brottsanklagelserna handlar om något annat än de affärer som den sparkade vd:n själv lyft fram.

På Di.se citeras Folksams ägarrepresentant Carina Lundberg Markow, som framhåller att det vid måndagens ägarmöte inte gavs någon ytterligare information om vad som ligger bakom anmälan. Däremot ska de affärer som Michael Wolf själv talat om inte falla "under lagen om marknadsmissbruk". Även hennes tolkning är således att anmälan rör sig om något annat.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST