Fotograf: TT / Claudio Bresciani

Swedbank har polisanmält Michael Wolf

Banken har polisanmält den sparkade vd:n för finansmarknadsbrott.

Swedbank har polisanmält sin förra vd Michael Wolf för finansmarknadsbrott. Detta avslöjar Di. Nu granskas Wolf av Ekobrottsmyndigheten. 

I tisdags meddelade Swedbanks styrelse att Wolf hade fått sparken och den tidigare vd:n fick lämna banken med omedelbar verkan. Wolf hade varit vd på banken i sju år. Att den hyllade vd:n fick gå så plötsligt förvånade många, men nu får det uppenbarligen en dramatisk förklaring,

LÄS ÄVEN: Sundström om Wolf: Jag fick inte säga något

Polisanmälan mot Wolf ska enligt Di ha lämnats in redan i slutet av förra veckan. Den registrerades hos Ekobrottsmyndigheten förra fredagen och ska gälla ett misstänkt finansbrott, alltså antingen insiderbrott, otillbörlig marknadspåverkan, obehörigt röjande av insiderinformation eller utebliven rapportering av misstänkt marknadsmissbruk, skriver Di.

SPARKADES: Swedbanks vd får sparken - får gå på dagen

Det är ännu oklart exakt vilket brott Wolf anklagas för och om Ekobrottsmyndigheten har beslutat att inleda en förundersökning. Di uppger att ärendet idag ligger hos kammaråklagare Olof Kronlund. Tidningen uppger även att Finansinspektionen ska ha informerats om polisanmälan.

Enligt Di uppger Michael Wolf att han inte känner till den påstådda polisanmälan.

I TISDAGS: Analytiker: Negativt att Wolf sparkas


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST