Fotograf: Claudio Bresciani/TT

Med siktet inställt mot stjärnorna

Möt Nina Wennerström, sportagent och tävlingsdirektör. Hör henne berätta om sport management-branschen i Sverige och hur hon vill utveckla den genom sitt nya företag Wesport.

Berätta om din bakgrund!
"Jag har en examen från Handelshögskolan och har jobbat åtta år som agent på amerikanska sport management bolaget Octagon där jag representerade några av världens främsta atleter, bland annat fd världsettan i tennis Jelena Jankovic."

INNOVATIONSTVODDEN

Varannan vecka intervjuar videojournalisten Mats Ögren Wanger ledande profiler inom näringsliv, politik, forskning och samhälle om Sveriges ödefråga: hur ska vi återta vår position som världens ledande innovationsland?

Läs mer på innovationsverige.se

"Jag startade karriären i Washington DC, sedan Barcelona och därefter Stockholm. Sade upp mig från Octagon då jag alltid haft en dröm av att starta ett eget sport management bolag. Lämnade därmed alla klienter och fick börja från noll. Driver sedan hösten 2014 eget, Wesport, en global sport management agentur. Verksamhetens fokus är att representera idrottsstjärnor. Jag är också tournament director för Ericsson Swedish Open - en tävling som just blev framröstad som mest populära tävling på touren."

Vad är innovation för dig?
"För mig handlar innovation om nya och bättre sätt att möta en efterfrågan. Innovation är nytänkande som slår sig fram. För Wesport handlar innovation om att förbättra något som redan existerar. Göra sport management branschen proffsigare och därmed bättre."

Ta del av hela intervjun i klippet ovan.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA

VA Karriär