Elon Musk vill rena storstadsluften – börjar tillverka Tesla i Kina

Elon Musk bekräftar att de ska börja tillverka Tesla-bilar i Kina inom en snar framtid. 

Redan i början av 2014 meddelade Tesla att de skulle försöka börja tillverka sina bilar i Kina. Då bilarna inte sålde så bra sköts deras planer upp. Nu verkar läget på den kinesiska marknaden ha vänt och försäljningen har ökat, i synnerhet i Hongkong. Där har Tesla sålt runt 2000 bilar. För en bilproducent låter detta inte särskilt mycket, men då får man inte glömma att Tesla är ett litet företag som under det förra året bara producerade 50 000 bilar allt som allt.

LÄS MER: Mercedesfuturisten: "Framtidens bilar är redan här"

Tesla vill främst börja producera på den kinesiska marknaden för att undvika de höga importskatterna som finns i landet. Bilarna som i dagsläget skickas till Kina för försäljning blir ungefär 300 000 kronor dyrare på grund av importskatten.

En annan anledning för att producera nämner Elon Musk i en intervju: ”För att få renare städer måste man gå mot elektriska transportmedel.” 

Kina har väldigt många tätbefolkade städer, där storstads-smog är ett stort problem. Färdmedel som drivs av elektricitet kan bli Kinas räddning.  


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant