Nästa Star Wars blir försenad - för att Disney vill krama ur maximalt

Nästa del i kassasuccén och publikfavoriten Star Wars blir försenad. Skälet är att Disney vill maximera vinsten.

Uppföljaren till kassasuccén Star Wars: The Force Awakens kommer att nå biodukarna först den 15 december 2017. Förflyttningen sju månader fram i tiden från det tidigare tänkta datumet 26 maj 2017 beror på tittarna bedöms vara mer villiga att gå till biodukarna under julperioden än någon annan tid på året. Det rapporterar The Wrap.

Under den populära gå-kolla-på-film-korridoren som dyker upp under julen krossade den (Star Wars: The Force Awakens), flera rekord. Det inkluderar både den största inhemska och globala debuten någonsin, så väl som mest inbringande filmen på hemmaplan under den andra och tredje veckan, uppgav Disney.

Star Wars: The Force Awakens slog strax innan nyåret det tidigare rekordet som världens mest inkomstbringande film från tidigare rekordinnehavaren Avatar som kom ut 2009.

Inspelningen av Star Wars: Episode VIII är schemalagd till att starta nästa månad i London.

Steven Spielbergs nya film Ready Player One är också tänkt att göra debut på världens biografer julen 2017.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST