Appen som visar hur många sockerbitar som finns i maten

Brittiska föräldrar ska lättare kunna avgöra hur mycket socker som finns i barnens mat med hjälp av en app som visualiserar sockerbitarna.

En app, vid namn Change4Life Sugar Smart, utvecklad av Public Health England låter användarna scanna av streckkoder för att visa hur mycket socker matvarorna innehåller, uttryckt i sockerbitar eller i gram. Appen funkar till över 75 000 produkter. Det skriver Mashable.com.

PHE har lanserat appen som ett led i sin kampanj Change4Life som ska göra kunderna "sockersmarta" och låta föräldrar ta kontroll över sina barns sockerintag. Enligt kampanjen konsumerar brittiska barn varje år sin egen vikt i socker.

Förhoppningen är att appen ska hjälpa föräldrar att undvika produkter som innehåller mycket socker föratt istället välja hälsosammare alternativ. Det i sin tur ska minska förekomsten av hål i tänderna, fetma, och diabetes. Stora brittiska livsmedelskedjor såsom Asda och Tesco stöttar kampanjen.

Appen har fått kritik för att den egentligen bara visar den information som redan finns på varornas innehållsförteckning.

Public Health England är en myndighet underställd brittiska Department of Health och hade sitt första verksamhetsår 2013. Uppdraget är att förbättra landets hälsa.

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant