Fotograf: Uber/Press

Uber når 1 miljard resor - passageraren får resa gratis i ett år

Jul och nyår blev hektiska även för Uber. Milstolpen en miljard resor passerades - och resenären fick en belöning.

Taxibolaget Uber, som värderas till 51 miljarder dollar, förmedlade på julafton förra året en väldigt speciell resa. På sin hemsida skriver Uber att resan, som gjordes i London till kostnaden av fem pund, innebar att Uber sammanlagt har förmedlat en miljard resor.

Som belöning får resenären ett års gratis resor av Uber, medan föraren får en semester till en valfri Uber-stad.

Uber grundades för 5,5 år sedan i San Francisco.

Under nyårsafton hamnade taxibolaget i blåsväder i delar av världen eftersom kostnaderna för vissa resor ökade dramatiskt. Prissättningen sker på basis av tillgång och efterfrågan och eftersom nyårsafton är en hektisk taxidag kunde en resa bli betydligt dyrare än en vanlig dag. Missnöjda kunder i bland annat USA och Sverige visade upp kvitton på sociala medier på resor som blivit dyrare än de räknat med, trots att Uber i förväg förklarat prissättningsmodellen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST