Fotograf: Christine Olsson/TT

Så mycket drar julkalenderns stjärnor in

Hur mycket tjänar man på att historieäta? Tillräckligt för att inte hamna på fattighuset.

DI har gått igenom inkomsterna för julkalenderns stjärnor, både de framför kameran och bakom. I infotainment-programmet Historieätarna som visas på SVT äter och lajvar sig duon igenom olika tidsepoker. Årets julkalender är en variant av programmet.

Genomgången visar att det är lönsamt att historieäta - verbet som programledarduon Erik Haag och Lotta Lundgren använder för att beskriva sitt värv.

Erik Haags inkomster för 2014 blev drygt 1 810 544 kronor enligt uppgifter från Skatteverket. Brommamma, bolaget som han äger tillsammans med komikern Henrik Schyffert hade samtidigt en omsättning på 16 miljoner kronor.

Lotta Lundgren taxerade inkomst för 2014 blev 1,2 miljoner kronor. Inkomst av tjänst blev 416 000 kronor medan hennes företag En nypa salt omsatte 749 000 kronor enligt DI.

Karin af Klintberg, som har producerat både Historieätarna och årets julkalender hade under 2014 en inkomst av tjänst på 911 300 kronor.

Julkalenderns kock, Tareq Taylor, hade för bolaget Tareq Taylor AB under 2014 en omsättning på  7 089 000 kronor och ett resultat på 30 000 kronor. Samtidigt betalades löner ut för 2 393 000 kronor. Det visar bolagets redovisning.

LÄS ÄVEN: Så mycket tjänar de på Sveriges största podd

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.