H&M:s försäljning sämre än väntat

H&M:s försäljning sämre än väntat, Sverige på väg ur akut flyktingkris enligt Löfven och robotar tar över handeln i Fingerprint.

H&M:S FÖRSÄLJNING SÄMRE ÄN VÄNTAT
Hennes & Mauritz försäljning steg med 4 procent i november, jämfört med samma månad året innan då försäljningstillväxten var 10 procent.

Försäljningssiffran är exklusive valutakursförändringar och inklusive moms.

Enligt SME Direkt hade analytikerna i genomsnitt räknat med att den totala försäljningen skulle öka med 8,2 procent.

Försäljningen i november påverkades negativt av det för säsongen ovanligt milda vädret i Nordamerika samt på flera av H&M-koncernens stora försäljningsmarknader i Europa, skriver H&M i ett pressmeddelande.

Under hela det fjärde kvartalet, september-november, uppgick försäljningen exklusive moms till 48.692 miljoner kronor (42.644). Analytiker hade räknat med 49.327 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Totalt antal butiker per den sista november uppgick till 3.924 jämfört med 3.511 vid samma tidpunkt året innan.

Följ H&M i realtid på VA Finans.

AKUTA KRISEN ÖVER
Sverige är på väg att lämna den akuta flyktingkrisen, och nu väntas integrationsarbetet ta över enligt statsminister Stefan Löfven. (DN)

TRUMP OROAR
Donald Trumps utspel om muslimer har väckt internationell kritik men ökat stödet på hemmaplan. Samtidigt har han satt skräck i delar av det republikanska partiet. (DN)

BYGGKRITIK
Bostadsbyggandet i Sverige är dyrt och ineffektivt. Problemet är att olika kommuner ställer olika krav på bostäder, enligt en statlig utredning som presenteras i dag. (DN)

TUFF ARBETSMARKNAD
Unga i Sverige har en ganska negativ syn på arbetsmarknaden, och sex av tio anser att det är svårt att få ett jobb. (SvD)

SVÅRT FÖR WTO
Risken för kollaps är stor när WTO samlas till stormöte i Nairobi. Spänningarna mellan länderna är stora, erkänner WTO-chefen Roberto Azevedo. (SvD)

ARBETSREFORM
Lagen om arbetskraftsinvandring bör reformeras eftersom anställningsvillkoren inte kan säkerställas med gällande regler, skriver två forskare i en debattartikel. (DN)

ROBOTAR TAR ÖVER FINGERPRINT
När Fingerprint Cards tar plats i OMXS30 efter årsskiftet minskas det tillåtna spannet mellan köp- och säljkurs, vilket innebär att högfrekvenshandeln blir mer påtaglig. (DI)


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST