Entreprenören Ariella Young och en av de kockar hon rekryterat på Tinder. Fotograf: Mychefit

Glöm Linkedin - hon rekryterar på Tinder

Varför måste rekrytering vara så formellt? Varför inte matcha med dina framtida anställda på Tinder istället?

Den 30-åriga entreprenören Ariella Young har valt en ovanlig plattform för sin rekrytering - Tinder. Young driver bolaget Mychefit, en sajt som låter dig beställa hem en kock som lagar middag åt dig. För att affärsidén ska hålla behöver Young en hel drös med kockar som är redo att jobba på beställning. 

Än så länge har Young lyckats rekrytera två kockar via Tinder och hon tycker tjänsten passar perfekt för rekrytering. "Det började med att jag använde Tinder för att hitta dejter, men råkade få upp några killar som hade förkläden på sig på sina bilder", säger Young till TechCrunch. "Jag matchade med dem och frågade dem om de var kockar och när de sa ja så skrev jag att jag ville anställa dem."

LÄS ÄVEN: 28-åringen som dagligen matchar ihop 11 miljoner par

Nu har Young börjat använda Tinder på "precis samma sätt" som Linkedin, berättar hon. En av kockarna hon redan lyckats rekrytera är Olivier och Young har valt att dela med sig av den konversation som ledde fram till rekryteringen.

De kockar Young lyckats rekrytera via Tinder har dessutom lett till ytterligare rekryteringar. Olivier och den andra Tinder-kocken, Sebastian, har fått med sig flera av sina vänner och i dag har Young, tack vare Tinder, sex anställda kockar - och hon planerar att matcha med fler.

Mychefit går nu en ljus framtid till mötes. Bolaget har redan lyckats dra in 50 000 pund i riskkapital, trots att det bara existerat i några månader, skriver Business Insider.

LÄS ÄVEN: 13 tweets som kostade någon jobbet


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST