Fotograf: Chipotle.com

Fler kunder sjuka av snabbmatskedjan - aktien rasar

Efter att ha tvingats stänga 43 restauranger till följd av ett E.coli-utbrott rapporteras nu om studenter som blivit sjuka av Chipotles mat. Den hajpade kedjans aktiekurs faller.

Restaurangkedjan Chipotles aktie är ned drygt fyra procent i den amerikanska förhandeln efter att det under måndagen rapporterades om studenter som blivit sjuka efter att ha ätit mat inhandlad i en av bolagets restauranger. Det uppger Marketwatch.

Nyligen beslutades att 43 restauranger tillfälligt skulle stängas ned i de två amerikanska delstaterna Oregon och Washington i nordvästra USA till följd av ett utbrott av E.coli-bakterier. Restaurangerna sanerades under förra veckan och har öppnat igen.

LÄS ÄVEN: Max ställer om - femdubblar utbudet av vegetariskt på menyn

Flera gånger tidigare har det uppmärksammats att kunder blivit sjuka efter att ha ätit på Chipotle, vilket skulle kunna bero på att kedjan serverar mycket råa grönsaker. I augusti blev 80 kunder och 18 anställda sjuka i Kalifornien. Senare samma månad påverkade ett salmonella-utbrott 17 personer i Minnesota.

Chipotle grundades 1993 och har idag över 1 700 restauranger.

Följ Chipotle Mexican Grills aktiekurs i realtid på VA Finans.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST