Fotograf: Andy Wong/TT

Swatch och Visa siktar på betalningar

Klockbolaget Swatch och kreditkortsjätten Visa inleder ett samarbete kring mobila betalningar.

Klocktillverkaren Swatch har inlett ett samarbete med kreditkortsjätten Visa med målet att rulla ut möjligheten till mobila betalningar med NFC-tekniken. Det skriver NFC World. Siktet är inställt på bland annat hemlandet Schweiz och USA.

NFC-tekniken, som Swatch valt att samla under varumärket Bellamy NFC, lanserades i oktober i Kina i samarbete med China UnionPay och Bank of Communications. Siktet är nu inställt på en lansering i USA och Schweiz i början av nästa år.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.