Fotograf: Apoteket/press

Innovationstvodden träffar Apotekets vd

Ann Carlsson, vd för Apoteket AB berättar om varför Apoteket i grunden är ett innovativt företag och att det är nyfikenheten på människor som driver företaget framåt mot nya innovationer.

Ann Carlsson ser in i framtiden och ser stora utmaningar för Sveriges hälsa med stora klassklyftor, utanförskap och välfärdssjukdomar som går allt längre ned i åldrarna. Apoteket ser här en viktigt roll att tillsammans med andra aktörer i samhället ta ansvar för att vända utvecklingen så att svenskarna håller sig friska med sunda vanor bland hela befolkningen.

Förebyggande vård med hjälp av ny teknik där människor tar ansvar för sin egen hälsa och aktivt kan mäta den med hjälp av s.k "researchkit" kommer bli avgörande tror hon.

Mångfalden lyfter hon också fram som en viktig tillgång för att Apoteket ska kunna vara ett innovativt företag och nå ut till alla svenskar, även alla nyanlända flyktingar.

INNOVATIONSTVODDEN

Varannan vecka intervjuar videojournalisten Mats Ögren Wanger ledande profiler inom näringsliv, politik, forskning och samhälle om Sveriges ödefråga: hur ska vi återta vår position som världens ledande innovationsland?

Läs mer på innovationsverige.se


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST