Fotograf: Wikimedia

Ratade aktien fortsätter rusa

På en vecka har aktien klättrat 820 procent.

Under gårdagen rapporterade VA.se om hur det tidigare uträknade gruvbolaget Nordic Mines plötsligt har blivit en raket på Stockholmsbörsen. Under gårdagen steg aktien 124 procent och i dag fortsätter rusningen. Vid 10:20-tiden hade aktien klättrat 75 procent sen öppning. 

Rusningen kommer efter flera glädjande besked för Nordic Mines. Bolaget meddelade i slutet av förra veckan att en ny indisk huvudägare träder in och att miniminivån i den planerade företrädesemissionen, som kommer att öka antalet aktier i bolaget dramatiskt, preliminärt uppnåtts.

"Med nyemissionen på plats och en stark, långsiktig huvudägare i ryggen blir bolaget stabilare och vi får högre flexibilitet vad det gäller att planera verksamheten", sa bolagets vd Eva Kaijser i går till Nyhetsbyrån Direkt.

I GÅR: Ratade aktien blev en vinnare - upp 140 procent i dag

Ännu är det dock inte självklart att bolaget lyckas leva upp till börsens nya förtroende. Under året har aktien rasat på börsen, men efter en veckas rusning på 820 procent är man snart uppe på de nivåer aktien låg på vid årsskiftet.

Om man går tillbaka flera år är dock de nya nivåerna fortfarande ytterst modesta. I slutet av 2012 handlades aktien för runt 190 kronor. I dag ligger priset runt 2,6 kronor.

LÄS ÄVEN: Veckans Affärer lanserar ny börssajt - för framgångsrika investeringar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST