54. Dan Olofsson

4 MILJARDER KR

Ålder: 65
Bor: Malmö
Bolag: Epsilon, Sigma

Jobb till 1 300 ungdomar under tre år har Sigmagrundaren fixat genom projektet Uppstart Malmö. Han har också utsetts till hedersdoktor vid Malmö högskola för sitt arbete med att lösa samhällsproblem genom IT- och kommunikationsteknik. Sigma har vuxit snabbt under hans vingar och i Sydafrika ses han nog som en ängel med tanke på att makarna Olofssons startat Star for Life, som ska hjälpa unga människor att uppnå sina drömmar. 

Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.