50. Robert Weil

4 MILJARDER KR

Ålder: 67
Bor: Stockholm
Bolag: Proventus

Försäljningarnas år. Så skulle 2015 kunna sammanfattas för finansmannen och kulturmecenaten Robert Weil. Han har inte bara sålt den klassiska svenska leksakstillverkaren Brio till den tyska pusseltillverkaren Ravensburger för en okänd summa i början av året . Han har också sålt nitton tavlor från sin konsthall Magasin III med ett totalt utropspris på 66 miljoner kronor hos Sotheby’s i New York. 

Gå tillbaka till miljardärslistan


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.