25. Carl Douglas

9 MILJARDER

Ålder: 50
Bor: Åkersberga
Bolag: Latour/Wasatornet

Finansmannen och dykaren Carl Douglas har skrivit ett brev till regeringen där han kräver att det utökade strandskyddet i Österåkers kommun måste bort. Riksenheten mot korruption inledde en förundersökning i början av året efter att ”Uppdrag granskning” avslöjat turerna kring bygget av hans båthus vid strandskyddad mark. Greven har också stämt staten på 8,6 miljoner kronor då han anser sig inte ha fått tillräcklig ersättning för 600 meter av Roslagsvägen när staten lade beslag på familjens mark vid bygget av Norrortsleden.

Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.