2. Stefan Persson

237 MILJARDER KR

Ålder: 68 
Bor:  Djursholm 
Bolag: H&M

H&M:s ordförande skapade rubriker med sitt lyxbygge i grevskapet Wiltshire i sydvästra England. Grannen, fastighetsmiljardären Harry Hyams, har bussat sina advokater på honom då han anser att det planerade lyxbygget hotar hans fasanjakt. Stefan Persson var också en av trettiotalet direktörer som skrivit under en debattartikel om att regeringen inte ska bryta sitt militära samarbetsavtal med Saudiarabien. Kort efteråt gick klädjätten ut med att han skrev under den som privatperson.

Hans fastighetsbolag Ramsbury har köpt en fastighet i New York för 137 miljoner dollar. Den har ägts av familjen Benetton i flera decennier och ligger knappt ett kvarter från H&M:s flaggskeppsbutik. 

Han har också öppnat för att pumpa in pengar i Djurgårdens IF eftersom ”hjärtat är där …” 

Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST