17. Gustaf Douglas

15 MILJARDER KR

Ålder: 77
Bor: Åkersberga
Bolag: Latour/Wasatornet

Greven och säkerhetsmiljardären ligger inte långt ifrån sin parhäst Melker Schörling (plats 6) när det gäller fingertoppskänsla på börsen. Familjen Douglas investmentbolag Latour har rusat 50 procent det senaste året, inte minst tack vare bra fart i de gamla ursprungsinnehaven, säkerhetsbolagen Securitas och Assa Abloy. Och precis som i fallet med vännen Schörling tycks allt Douglas stoppar i portföljen förvandlas till kursvinnare.

Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.