132. Rolf Lundström

1,3 MILJARDER KR

Ålder: 78
Bor: Mölndal
Bolag: Provobis Holding

För lång och trogen tjänst i entreprenörsbranschen mottog han nyligen pris som Årets förebildsentreprenör på Entreprenörsgalan Väst. Cherryföretagen, som sedan ynglat av sig, och Provobis Hotel & Restauranger, utgör de främsta skapelserna. Men förklaringen till hans förmögenhet och framgång finns också att hämta i hans investmentbolag Provobis Holding, genom vilket han bland annat är näst störste ägare i börsnoterade Svolder. 

Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.