12. Fredrik Lundberg

29 MILJARDER KR

Ålder: 64
Bor: Djursholm
Bolag: Lundberg

Tog över ordförandeklubban för investmentbolaget Industrivärden i maj efter vad som får beskrivas som en av de mer dramatiska maktrockaderna i svensk näringslivshistoria när i princip hela det gamla gardet i Handelsbanksfären tvingades bort i spåren på affärsflygs-äventyren i SCA-skandalen.  Förutom att huvuden har rullat sker också en snabb omstöpning och upplösning av gamla ägarstrukturer som alltsammans banar väg för Fredrik Lundberg att ytterligare flytta fram positionerna och snart vara i princip ohotad som svenskt näringslivs allra mäktigaste. 

Gå tillbaka till miljardärslistan


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.