117. Pär Sandå

1,5 MILJARDER KR

Ålder: 50
Bor: Fort Lauderdale
Bolag: Pan Capital

Största ägaren och grundaren av tradingfirman Pan Capital kunde plocka ut 200 miljoner i en extra aktieutdelning tidigare i höst och spä på sin redan tidigare stora förmögenhet. Hans robothandel peakade under finanskrisen 2008 och under åren 1998-2011 gjorde bolaget ett samlat rörelseresultat på 4,6 miljarder kronor. Pengarna har han investerat i fastigheter, bland annat har han köpt en hel semesterby i Florida som bara är öppen för homosexuella män. 

Gå tillbaka till miljardärslistan


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.