Fotograf: Wikimedia

Samsung utmanar Tesla - satsar stort på batterier

Samsung bygger en ny batterifabrik - kommer att ha samma produktionskapacitet som Teslas Gigafactory.

Koreanska Samsung SDI kommer att använda de medel som man fick in när man sålde kemiverksamheten till Lotte till att bygga upp en verksamhet kring elbilbatterier. Tanken är att Samsung SDI skall bli helt inriktat på batterier för elbilar. Idag äger företaget fem produktionslinor i Sydkorea och Kina. Produktionen är 4,5 GWh, en siffra som man avser öka till 35 år 2020, skriver tidskriften Barrons i sin blogg. 

Det betyder att företaget kommer att ha samma produktionskapacitet som Teslas Gigafactory, uppger investmentbanken Bernstein. Han har också justerat upp värdet av bolaget i sin analys. Bernstein är inte ensamma om att uppskatta satsningen på elbilsbatterier. BNP Paribas höjde sin riktkurs med 9 procent till 142.000 won.

LÄS ÄVEN: Musk: Att äga en vanlig bil om 20 år kommer att vara som att äga en häst

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST