Kritik: Moderaterna tvingar Löfven att arbeta med Vänsterpartiet

Valet i Turkiet kan resultera i färre migranter, regeringen backar om etableringsrätten och Moderaterna får kritik från näringslivet.

KRITIK MOT M
Moderaterna får hård kritik från näringslivshåll för att man avfärdar regeringens samarbetsinvit och tvingar Stefan Löfven i knät på Vänsterpartiet. (DI)

FÄRRE MIGRANTER
Efter valet i Turkiet hoppas EU på ett snabbt avtal med regeringen i Ankara som ska hejda flyktingströmmen. Samtidigt riktas hård kritik om bristande demokrati. (DN)

LÄS ÄVEN: Rapport: Flyktingarna gynnar Europa ekonomiskt både på kort och lång sikt

REGERINGEN BACKAR
Regeringen backar om att stoppa den fria etableringsrätten för privata vårdcentraler, då frågan lyfts bort från den pågående utredningen om vinster i välfärden. (DN)

HÖJ TAKET
Regeringen kan frestas att använda budgetmarginalen för flyktingkostnader som egentligen hänför sig till nästa år, men det är bättre att höja utgiftstaket än att kringgå det, anser professor Lars Calmfors. (DN)

SPRICKA I LUX
Vitvarutillverkaren Electrolux vd Keith McLoughlin betraktades redan för ett år sedan internt som "avgående", och bolagets vice vd Torben Ballegaard Sørensen var skeptisk till det planerade förvärvet av GE Appliances. (DI)

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant