Börspodden: Rejäl kurspotential i bolaget som växer på alla fronter

Börspodden är framme med köpstämpeln på ett bolag i en fin nisch som visar riktigt fina siffror. Kurspotentialen är stor.

Den här veckan köpstämplar John & Johan eWork. Konsultbolagets senaste rapport visar att de går från klarhet till klarhet och det känns som att bolaget kan bli hur stort som helst, enligt Börspodden.

eWork knyter samman uppdragsgivare och IT-konsulter. I takt med att bolag vill fokusera på sin kärnverksamhet, istället för att lägga energi på prisförhandlingar och dylikt, blir det här allt mer populärt. Dessutom har farhågorna om att it-branschen skulle flytta till Indien eller Polen visat sig vara grundlösa. "När man köper IT vill man köpa kvalitet", säger John.

Senaste rapporten var fin läsning och bolaget växer på alla fronter. Orderingången ser bra ut och fler konsulter är i arbete. Dessutom är bolaget skuldfritt och har en fin kassa, vilket kan ge rejäla utdelningar.

P/E-talet för nästa år är kring 15 och utdelning hamnar kring 5 procent. "Det låter som Telia, men det är ett tillväxtbolag", säger John.

Riktkursen sätts på lite längre sikt mellan 75-80 kronor. Igår stängde eWork på 59 kronor vilket innebär att kurspotentialen enligt Börspodden är drygt 35 procent.

Klicka här för att lyssna på fler avsnitt av Veckans aktie med Börspodden.

VECKANS AKTIE

John Skogman och Johan Isaksson är två daytraders med många års erfarenhet från finansmarknaden. I snabbpodden "Veckans Aktie" ger de sina bästa aktietips. Nytt avsnitt varje torsdag på VA.se.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST