Fotograf: Jan-Erik Henriksson/TT, VA Montage

Morbergs nya pryl - en skärbräda för 3995 kronor

Tv-kocken Per Morberg gör rejäla vinster på sina köksprylar. Men den senaste prylen, en skärbräda för 3 995 kronor, får många att höja på ögonbrynen.

Per Morberg är inte bara tv-kock. Han är affärsman också, och säljer allt från viner till stekpannor och jaktkläder. Förra räkenskapsåret gjorde hans imperium en vinst på 9,5 miljoner kronor, på en omsättning på 20,2 miljoner kronor. 

Nu har en av Morbergs nya prylar fått rejält med uppmärksamhet i sociala medier. 

Det handlar om en skärbräda som Åhléns säljer. Skärbrädan är i massiv svenskodlad ek och väger nästan 10 kg, enligt pressreleasen är det Sveriges mest rejäla skärbräda och ursprungsträet påstås vara över 100 år gammalt. Men många har reagerat på prislappen. Brädan kostar nämligen 3 995 kronor. Då ingår förvisso Morbergs emblem, men trots det har syrliga kommentarer haglat in på sociala medier.

Tidningen Resumé har pratat med varumärkeschefen för Bonnier Brands som lanserat tv-kockens kollektion. Denne förnekar att det rör sig om ett PR-trick, utan menar att den nästan borde kosta det dubbla ur ett affärsmässigt perspektiv.

Sajten KIT noterade att skärbrädans kvadratmeterpris blir 16 300 kronor. Det är mer än kvadratmeterpriset för en bostadsrätt i Skellefteå.

LÄS ÄVEN: Morberg säljer nästan allt - och med rejäl vinst

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST