Fotograf: Wikimedia

Han ger bort aktier värda 1,8 miljarder till sina anställda

Om aktierna fördelas lika bland de anställda skulle det innebära en bonus på 416 000 kronor per skalle.

Twitters medgrundare och nytillträdde vd Jack Dorsey ger bort en tredjedel av sina aktier i bolaget till de anställda. Det motsvarar 1 procent av bolaget och är värt runt 213 miljoner dollar (1,8 miljarder kronor), skriver Financial Times. "Jag vill hellre ha en mindre del av något stort än en större del av något litet. Jag är övertygad om att vi kan göra Twitter stort", skriver Dorsey själv på Twitter.

Aktierna som han nu delar ut kommer gå in i en gemensam pool som anställda kan ta del av baserat på hur de presterar. Om det skulle fördelas lika bland Twitters samtliga anställda motsvarar det nära 50 000 dollar (416 000 kronor) per person.

Dorsey tog över som vd för Twitter för bara två veckor sedan. Sedan dess har han hunnit med att kapa bort över 300 jobb, motsvarande 8 procent av arbetsstyrkan. Dorsey är för övrigt den åttonde största aktieägaren i bolaget med en ägarandel på 3,2 procent.

LÄS ÄVEN: Han stryper sin egen lön - för att höja minimilönen för alla andra till 600 000

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.