Fotograf: Fredrik Persson/TT

Köpläge i aktien som handlas till rejäl rabatt

Analytikerna köpstämplar ett bolag som är rätt positionerat i en växande och industri och dessutom handlas med rejäl rabatt.

I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderar tidningen köp av Gränges, Eltel och Beijer Ref.

Underleverantören Gränges är positionerat rätt i en växande industri och nu är ett bra tillfälle att komma in i aktien, skriver Affärsvärlden och sätter riktkursen till 68 kronor. Vidare talar en låg värdering för aktien som handlas med en rabatt på 20 procent sett till p/e-talen för andra underleverantörer till fordonsindustrin avslutar tidningen.

Affärsvärlden köpstämplar även börsnykomlingen Eltel som erbjuder en attraktiv kombination av konjunkturoberoende tillväxt och goda förvärvsmöjligheter. Kortsiktigt kan aktien tyngas av utförsäljningar från huvudägarna men på ett års sikt sätts riktkursen till 115 kronor.

En tredje köprekommendation delas ut till kylgrossisten Beijer Ref där tidningen tror att de kommande kvartalsrapporterna kan bjuda på positiva överraskningar. Trots att p/e-talet ligger på 19 bedömer Affärsvärlden att den snabba tillväxten kan fortsätta med nya förvärv. Riktkursen sätts till 228 kronor på ett års sikt till aktien som befinner sig i en svacka heter det.
LÄS MER: Tre aktier att köpa - och två att skippa


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.