"En pärla att lägga i utdelningsportföljen"

Börspodden köpstämplar en marknadsledare med kraft kvar. En bra aktie till utdelningsportföljen, tycker John & Johan.

Den här veckan kikar Börspodden på Finland igen, precis som förra veckan. Vårt grannland i öst har det lite tufft, men ändå finns det aktiepärlor att gräva fram.

Bolaget som köpstämplas är Amer Sports, som Börspodden tycker är ett intressant case på längre sikt. Även om du inte känner igen det namnet känner du säkert igen ett par av deras varumärken: Salomon, Wilson, Atomic. Den röda tråden är sport.

Inget av varumärkena verkar vara inne i en peak, enligt Börspodden. De har ledande positioner i sina nischer, växer i måttligt takt, och Börspodden tror att de kommer kunna fortsätta göra det i många år till.

P/E-talet för innevarande år hamnar på 21. Nästa år väntas vinsten öka, och P/E-talet hamnar på 18. "Inte billigt, men bra bolag ska inte vara billiga", säger John.

Framtidsutsikterna ser bra ut vilket motiverar en högre prislapp än vanligt, menar Börspodden. Med tanke på utdelningstillväxten är det en bra aktie att lägga i utdelningsportföljen.

Idag handlas aktien kring 24 euro. Riktkursen sätts till 30 euro.

Klicka i spelaren ovan för att höra hela resonemanget kring varför Amer Sports är köpvärt.

VECKANS AKTIE

John Skogman och Johan Isaksson är två daytraders med många års erfarenhet från finansmarknaden. I snabbpodden "Veckans Aktie" ger de sina bästa aktietips. Nytt avsnitt varje torsdag på VA.se.

Klicka här för fler avsnitt.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST