Fotograf: TT / Fredrik Sandberg

"Utnyttja börsfallet - köp aktien som backat 10 procent"

Analytiker pekar ut tre köpvärda aktier.

Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer rådet att köpa Alimak, Ekornes och Cherry. Börsnykomlingen Alimak har backat cirka 10 procent sedan noteringen vid midsommar. Affärsvärlden tycker att man ska utnyttja kursfallet och köpa aktier i bolaget som är störst i världen på bygghissar.

Tidningen tror inte att Alimak kommer att vara någon kursraket men bolaget är välskött och värderas till p/e 18 på nästa års resultat.

LÄS ÄVEN: "Köp aktien nu - den ska upp 23 procent"

Även Ekornes framstår som köpvärd men för den tålmodige lägger tidningen till. Det norska premium-möbelbolaget har inte rosat aktiemarknaden sedan 2010 men fjolårets förvärv av konkurrenten IMG samt ett besparingsprogram kan få skutan på rätt köl. Affärsvärlden menar att det som lockar med aktien är bra nyckeltal, god direktavkastning och en sund nettoskuld.

Det sista köprådet blir ett upprepat sådant och ges till Cherry som lockar med en utmanarposition på en växande marknad och riktkursen justeras upp till 65 kronor.

Affärsvärlden tror att ökade intäkter och oförändrade kostnader kan komma att leda till förbättringar i lönsamheten vilket är en trigger. Att det nyligen förvärvade Almor Holding ska ingå i räkenskaperna under andra halvåret är också positivt.

LÄS ÄVEN: Värderingarna nu högre än någonsin - och då kommer kraschen

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.