Fotograf: Press

Ubers senaste PR-stunt: Kör hem mat och städar ditt kök - gratis

Rekordvärderade Uber har ett nytt PR-stunt på gång. Imorgon bjuder man på hemkörning av mat och städning i Stockholm och Göteborg.

Taxitjänsten Uber, städtjänsten Helpling och mattjänsten Mat.se ska samarbeta i Stockholm och Göteborg den 5 september. Genom tjänsten UberHOME i Uber-appen kommer det gå att beställa städhjälp från Helpling och matvaror från Mat.se - gratis.

De tre on-demand-plattformarna vill visa på enkelheten i nya digitala lösningar. Tjänsten ska vara gratis för användaren. Uber transporterar, Helpling står för städandet och Mat.se för maten.

"Under helgen vill man hinna med annat än att städa och handla mat. Genom detta samarbete frigör vi tid för våra användare som de kan använda till roligare saker. Vi vill visa hur lätt man kan förenkla sin tillvaro med bara ett knapptryck", säger Lina Areblad, marknadsansvarig på Uber.

Mellan klockan 11 och 16 den 5 september kommer det gå att beställa tjänsten UberHOME, där Helpling städar köket och Mat.se fyller på med matvaror. 

Uber har tidigare gjort liknande kampanjer. Bland annat gick det att beställa en resa med Tesla i Stockholm i höstas och inför musikfestivalen i Summerburst gick det att beställa en helikopter. Efterfrågan på gratisgrejerna var då större än tillgången och rimligtvis bör man ha en del tur om man ska lyckas få ta del av erbjudandet på lördag.

LÄS ÄVEN: Veckans företag: "Det handlar om att vinna eller försvinna" (Sponsrat)

Ubers kassa för erbjudandet och PR-stunt i syfte att få in nya användare verkar nästan outsinlig.

Enligt Wall Street Journal värderas Uber nu till nästan 51 miljarder dollar. Det är den högsta värderingen någonsin för ett bolag backat med riskkapital. I den senaste finansieringsrundan tog bolaget in nästan 1 miljard dollar.

LÄS ÄVEN: Uber: Stockholm kan tjäna en miljard på samåkning

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant