Fotograf: Björn Larsson Roswall/TT

Fingerprint Cards: Vi ligger bra till med sensorer under glas

"Det är inget magiskt med att placera sensorn under glas", säger Fingerprint Cards vd. Han tycker att bolaget är långt framme på området.

Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto upplever att bolaget ligger bra till avseende fingeravtryckssensorer som kan monteras under glas eller keramik. Samtidigt påpekar han att bolaget ser det här som en löpande produktutveckling när fingeravtryckssensorer införs brett på marknaden.

"Vi uppfattar att vi ligger bra till här. Vi har ett bra konkret produkterbjudande nu till skillnad från många konkurrenter som pratar om teknologier som skulle kunna finnas i framtiden, men vi har inte sett att de har några produkter", säger han och tillägger att det är svårt att bedöma exakt hur konkurrenterna ligger till.

Jörgen Lantto påpekar att det handlar om vanligt utvecklingsarbete.

"För oss är det här en löpande produktutveckling. Vi vill avdramatisera det här utvecklingssteget. Det är inget magiskt med att placera sensorn under glas", säger han.

Intresset från FPC:s kunder har varit mycket stort eftersom de här produkterna ger utökade möjligheter kring industridesign för telefontillverkarna.

"Mycket glas och keramik används i konsumentelektronik. Man har hittat sätt att använda glas och keramik som gör produkterna vackra och tåliga", säger han.

I takt med att marknaden för fingeravtryckssensorer växer och teknologin införs på bredare front blir marknaden mer dynamisk.

"Det finns så många olika preferenser hos telefonleverantörerna. Det här är ett sätt att integrera en sensor och vi är redo för detta sätt men de existerande sätten försvinner inte för det, så denna nya produktserie blir ett komplement till de sensorer vi säljer sen tidigare", konstaterar han.

FPC uppger att den nya serien touchsensorer lanseras under produktfamiljen FPC 1200, men bolaget är förteget om hur många produkter som ska lanseras.

"Det får vi återkomma till. Vi har kommit så långt i den här utvecklingen att vi är färdiga att massproducera i det här kvartalet. Med de korta integrationscykler som finns kan man lansera telefoner med dessa nya sensorer inom de närmaste månaderna. Det finns ett mycket stort intresse för det här från kunderna, men vi väntar med att kommunicera specifika telefonmodeller tills de är lanserade", säger han.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.