Modellerna SJ1.5 och SF1. Fotograf: Obi Worldphone

Då: Vd för Apple
Nu: Släpper egna telefoner

Han var vd för Apple i tio år, men i dag är han entreprenör och hans nya telefoner ska kosta någon tusenlapp eller två. 

John Sculley var vd för Apple i tio år, 1983 till 1993. Det var under hans ledning som Steve Jobs fick lämna det i dag legendariska bolaget. I dag är Sculley istället entreprenör. Hans bolag Obi Worldphone släppte precis bilder på sin två nya telefoner, som man ska börja sälja i oktober. Till skillnad från Apples Iphone ska Sculleys telefoner vara bland de billigaste på marknaden.

Obi SF1, som ena modellen kallas, kommer kosta 200 dollar, motsvarande 1 700 kronor. Telefonen är i plast med metalliska detaljer, har välvda kanter, en 5 tums skärm, en kamera med 13 megapixlar och ett snabbladdat batteri. 

Det som sticker ut hos SF1 är den så kallade "flytande skärmen", ett designgrepp som sticker ut, tycker CNN.

LÄS ÄVEN: Så står sig Apple Music mot Spotify

Den andra modellen heter Obi SJ1.5 och kommer kosta 129 dollar, motsvarande 1 100 kronor. Skillnaden mot den dyrare modellen är att denna telefon har en skärm med lägre upplösning, en kamera med 8 megapixlar och en mindre stark processor.

I sina pressmeddelanden meddelar Obi att deras telefoner är "vackra på insidan", vilket är något Steve Jobs brukade kräva att alla Appleprodukter skulle vara. På båda telefonerna står det dessutom "designed in San Francisco" på baksidan, precis på samma sätt som det gör på Apples produkter.

Obi ska dock inte tävla med Apple. Målgruppen är yngre, telefonerna billigare och man riktar in sig på länder i Mellanöstern, Afrika och sydöstra Asien till en början. 

LÄS ÄVEN: Så vill Nokia attackera - och ta tillbaka - mobilmarknaden 2016

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.