Fotograf: VA.se

Spelbolaget redovisar rekordförsäljning och tar sikte på börsen

Rekordmånga turister besöker Sverige medan svenskarna istället flyr till solen och spelutvecklaren slår försäljningsrekord och tar sikte på börsen. VA:s Viktigaste på 3 minuter.

PROBLEM MED NÄTSKRIBENTER
Att aktiehandeln i småbolag styrs i allt för hög grad av anonyma och vilseledande nätskribenter är ett problem, enligt Aktietorgets marknadsövervakningschef. (DI)

LÄS MER: Läkarstudenterna tjänade miljoner på att manipulera aktiekurser

NYTT TOPPÅR FÖR TURISMR
Rekordmånga turister besökte Sverige under 2014 och 2015 ser ut att bli ännu bättre. Kronans försvagning är gynnsam för att locka utländska turister. (DI)

SVENSKAR FLYR FORTSATT TILL SOLEN
Det kyliga sommarvädret har medfört högt tryck på solresor. Den höga efterfrågan för resebolag fortsätter även i höst och vinter. (SvD)

PARADOX INTERACTIVE MOT BÖRSEN?
Den svenska spelutvecklaren Paradox Interactive kommer att redovisa en rekordförsäljning på en halv miljard kronor i år. Bolaget ska släppa ett nytt spel, "Stellaris", som är den största satsningen hittills. En börsnotering ligger vidare i korten. (DI) 

LÄS MER: Spelnörden nobbades av konsultbyråerna - nu omsätter hans bolag 200 miljoner

NÅGOT FÄRRE HÖGSKOLESTUDERANDE
Enligt det andra antagningsbeskedet till höstens högskoleutbildningar är 240.000 antagna, en halv procent färre än under hösten 2014. (DN)

LÄS MER: 20 000 studenter utan bostad när höstterminen börjar

BAMBORA KÖPER BOLAG
Nordic Capital-ägda betaltjänstbolaget Bambora expanderar sin verksamhet och förvärvar bolag i Australien. "Förvärvet är ett steg på vägen mot expansion in i Stillahavsregionen", sade vd:n Johan Tjärnberg. (DI)

TUNGT FÖR TRADERA
Auktionssajten Tradera redovisade en förlust 2014 på 28 miljoner kronor. Vd:n Stefan Öberg är dock optimistisk och tror på en lönsamhet redan nästa år. (DI)


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant