Fotograf: Wikimedia Commons

Clinton tar klimathotet på allvar - sätter ambitiösa miljömål

Hillary Clinton ger de Republikanska klimatskeptikerna svar på tal och utlovar nu stora satsningar för att komma tillrätta med klimatförändringarna.

Presidentkandidaten Hillary Clinton lovade på söndagen stora satsningar för att komma tillrätta med klimatförändringarna, rapporterar New York Times.

Hon utlovade bland annat 500 miljoner nya solpaneler under hennes första mandatperiod om hon blir vald och andra ambitiösa mål för ren energi.

Hon sade också att hon kommer att fortsätta president Barack Obamas plan för att begränsa koldioxidutsläppen och sätta upp nya mål som går utöver dessa.

Bland dessa finns ökad energieffektivitet i bostäder, att säkra att den fossila produktionen är "säker och ansvarstagande" och skydda de finansiella marknaderna från klimatrelaterade risker.

Målet är att USA till år 2027 ska kunna producera tillräckligt med förnyelsebar energi för att förse alla amerikanska hushåll med el.

Hon tillbakavisade också kritiker, inte minst bland republikanerna, med att dessa ignorerar allvaret i hoten.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.