Fotograf: TT

De inför nöjesskatt på streaming

En särskild nöjesskatt på streamingtjänster som Netlix och HBO ska få pengarna att strömma in till statskassan.

Chicago har infört en särskild ”nöjesskatt” på streamtjänster så som Netflix och HBO, skriver SlashGear. Nöjeskatten är en utvidgning på en sedan tidigare införd nöjesskatt som tillämpades på bland annat köp av konsertbiljetter.

Enligt SlashGear innebär den nya nöjresskatten att abonnenter tvingas betala skatt på 9 procent för sina strömmande underhållningstjänster, vilket väntas fylla på stadskassan med 12 miljoner dollar per år, skriver SlashGear. Samma skatt kommer att börja gälla för företag från och med 1 september.

DU HAR VÄL INTE MISSAT: 
Världens mest lovande startups - nästa Uber, Snapchat och Dropbox

Popcorn Time fyller ett år - firar med att håna filmindustrin


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant