Fotograf: Gap

Klädjätten svettas - stänger 175 butiker

Klädjättarna kämpar i motvind när e-handeln tar över. Nu tvingas en förlusttyngd klädkedja stänga 175 butiker - och hoppas på att till sist bli lönsam igen.

Nu meddelar klädjätten Gap, som även äger märkena Old Navy och Banana Republic, att man ska stänga 175 av sina butiker i Nordamerika under de kommande åren. Målet är att åter bli lönsamma och runt 140 butiker ska därför stängas redan innan detta år är över. Några europeiska butiker ska också stängas, skriver Financial Times.

Personalstyrkan ska också strypas. 250 personer kommer tvingas gå. Alla dessa neddragningar ska resultera i att man sparar 25 miljoner dollar per år från 2016 och framåt. Samtidigt beräknas man dock förlora nära 300 miljoner dollar i försäljning när alla butiker stängs. 

LÄS ÄVEN: De gör kläder av spindelväv

Gaps stora problem är att kläderna säljer för dåligt, trots att man om och om igen försökt fokusera på design. Nu verkar man ge upp på den fronten då man tar bort creative director-rollen och istället lägger krutet på att få kläderna att röra sig snabbare från ritbordet till butik.

Under året har Gaps aktie fallit 7 procent, men efter nyheten om de drastiska besparingarna klättrade den 1,7 procent.

BILLIGA KLÄDERS BAKSIDA: "Dina kläder dödar oss"


Vill du läsa fler spännande nyheter från VA?
 
Gör som 55 000 andra och anmäl dig till vårt nyhetsbrev här: 

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST