Fotograf: Supercell

Världens mest lönsamma mobilspel drar in 1,5 miljoner dollar om dagen

Mobilspelet är på ytan gratis, men trots det lyckas man dra in mångmiljonbelopp. Användarna blir nämligen så beroende att de köper diamanter för att få spela vidare.

Clash of Clans har lyckats bättre än något annat mobilspel och drar nu in hela 1,5 miljoner dollar per dag. Spelet släpptes 2012 och har utvecklats av bolaget Supercell som även ligger bakom spelen Hay Day och Boom Beach.

I intäktstoppen för mobilspel följs Clash of Clan av Game of War, som drar in strax över en miljon dollar om dagen, och Candy Crush Saga, som drar in över 920 000 dollar per dag.

LÄS ÄVEN: Årets bästa appar - enligt Apple

Clash of Clans är gratis att spela och ladda ner, och pengarna tjänas i stället när användare senare väljer att köpa något specifikt i spelet och betala med riktiga kronor i stället för med sina digitala guldmynt.

Modellen liknar den som finns i Candy Crush Saga och liknande spel. Du ställs ständigt framför samma dilemma - ska du vänta tills spelet tillåter dig att fortsätta eller ska du betala för att kunna spela vidare med en gång?

Att just Clash of Clans blivit spelarnas favorit förklaras ofta med att man lyckats kombinera smart marknadsföring, en perfekt svårighetsgrad och en social funktion. I spelet kan spelare gå ihop och skapa klaner och sen attackera andra klaner, något som lägger på en social aspekt som i många fall är avgörande för att få lojala kunder.

De mest seriösa klanerna ser Clash of Clan som något långsiktigt och har egna hemsidor, videos och ledningsgrupper. 

LÄS ÄVEN: Hennes mobilspel drar in 700 000 dollar om dagen

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST