Instagram förbjuder auberginer

Nu kan man använda emojis i sina hashtags på instagram. Så länge man inte vill skriva något om auberginer såklart.

Under måndagen uppdaterade Instagram sin app och en av förändringarna tillåter användarna att nu använda emojis i sina hashtags. Detta är en förändring som efterfrågats av många, skriver Mashable.

Men alla emojis är tydligen inte lika mycket värda. Facebook-ägda Intsagram tillåter nämligen sina användare att använda alla sina emojis som hashtags förutom en - auberginen. 

LÄS ÄVEN: Bankpampen förlorar jobbet - efter Snapchat-bilder

Om du försöker söka på en hashtag som betsår av enbart en aubergine-symbol innebär det nu att du inte kommer få upp några inlägg alls. Att just auberginen förbjuds antas bero på att emojin i många lägen använts för att representera en viss manlig kroppsdel.

Mashable hittar dock ett stort frågetecken. Du kan inte söka efter enbart en aubergine som en hashtag, men om du istället använder två i rad eller en kombination av auberginen och andra emojis är det fritt fram att söka på grönsaken och få upp inlägg.

Instagram har bekräftat att just auberginen nu är förbjuden att använda som hashtag i appen. Det är dock oklart om detta är på grund av att man uppskattat att grönsakens användning skulle kunna bryta mot Instagrams riktlinjer kring sexuellt innehåll.

Det finns redan en mängd andra hashtags som är förbjudna i appen, exempelvis #nude, #underwear och #weed.

MER APPAR: Så tjänar han 140 000 i sekunden

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST