Fotograf: StockSnap

6 sätt att bli lyckligare på jobbet

Startup Collective har låtit unga entreprenörer peka ut enkla vanor som gör dem lyckligare på jobbet - VA.se har valt ut de sex viktigaste.

Lämna kontoret. "Det finns många tillfällen att resa sig upp och gå på en kort promenad under dagen. Håller du inte med? Då måste du lära dig att delegera. Om du har ett schemalagt samtal som inte kräver att du sitter framför datorn, sätt i hörlurarna och ta samtalet med dig runt kvarteret. Dessutom finns det gratis wifi på en massa olika ställen, du kanske ska testa att jobba på något av dem i framtiden." - Adam Callinan, Beachwood Ventures

Skapa morgonrutiner. "Fasta morgonrutiner hjälper dig både att hamna på rätt spår och att stanna där. Jag mediterar, tränar, äter en nyttig frukost och skriver ner saker jag är tacksam för - allt detta innan jag kommer till kontoret. Jag känner att dessa ritualer hjälper mig att hitta fokus och får mig att le hela dagen." - Mark Krassner, Knee Walker Central

LÄS ÄVEN: Stressad på jobbet? 5 tips för att undvika utbrändhet

Outsourcea. "Identifiera vad det är som äter upp er tid och gör er olyckliga, och se till att ni outsourcear just detta. Oavsett om du anställer personer som tycker om dessa uppgifter eller om du lägger ut dem på frilansare så kommer denna förändring tillåta dig att fokusera på de saker du faktiskt är produktiv och lycklig när du gör." - Alexis Wolfer, The Beauty Bean

Lär dig improvisera. "Under de senaste åren har jag smitit iväg till skumma klassrum och små teatrar för att lära mig mer om improvisationsteater. Initialt var det en kul hobby, men i längden gjorde det mig väldigt mycket lyckligare på jobbet. Det lärde mig att alltid acceptera först och underströk värdet i att påpeka det uppenbara. Jag skulle rekommendera det till alla som vill bli lyckligare och ha roligare på jobbet." - Robert J. Moore, RJMetrics

Se till att dina anställda är lyckliga. "Fastna inte i den traditionella 9 till 5-formen. Det är okej att låta folk börja vid 10 vissa dag och sluta tidigare på fredagar. Se till att du och ditt team får belöningar när ni jobbat hårt. Om dina anställda är lyckliga kommer det göra dig lyckligare och dessutom blir det lättare för er alla att jobba hårt." -  Amanda L. Barbara, Pubslush

Ta en dag i taget. "Alla dagar har sina problem, så varför stressa om morgondagen?" 

LÄS ÄVEN: De jobbar bara 4 dagar i veckan - och blir då både effektivare och gladare

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST