I juni ringde Phone Familys vd Jon Hjertenstein i klockan på Stockholmsbörsen och startade handeln. Fotograf: Christian Gustavsson

Fulsäljarna ska lämna börsen

Det blir för dyrt att stanna på First North, så nu väljer fulsäljarna att lämna. 

Phone Family ansöker om avnotering från First North, mot bakgrund av ett ökat koncentrerat ägande i bolaget och den låga handelsvolymen i aktien. Exakt datum för sista handelsdag kommer att meddelas så snart bolaget fått bekräftelse på detta från Nasdaq First North. Det framgår av ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Tonar ner fulsälj - 27 fick gå

Ansökan om avnotering ska också ses som ett led i den översyn av kostnader som pågått i bolaget sedan åtgärdspaketet kommunicerades i slutet av 2014. "Kostnaderna för en fortsatt notering kan inte motiveras med hänsyn till rådande marknadsläge och den mycket låga likviditeten i aktien. Dessutom svarar bolaget inte upp till spridningskravet enligt de regler Nasdaq First North har satt upp som noteringskrav", skriver bolaget.

Phone Family avser att bolagets aktie ska handlas på Mangoldlistan.

"Det har fått mogna fram", säger Phone Familys informationschef Thomas Ahlerup, till VA Telekommarknaden om beskedet i dag. "Prioritet ett var att stärka upp kapitalet i bolaget. När det nu satt sig är detta nästa naturliga steg, i och med att det inte är någon handel i aktien".

Phone Family vill spara in på avgifterna för att vara noterat. Bolaget klarar inte heller börsens spridningskrav. "Hade börsen tittat på det här noggrant under en längre tid så hade de kunnat kräva avnotering. Så vi föregår det. Det är vi som tagit initiativet", säger Thomas Ahlerup.

Med anledning av de beslutade förändringarna kommer Phone Family att senarelägga ordinarie årsstämma. Nytt datum för årsstämma kommer att meddelas så snart styrelsen beslutat om datum.

STORYN: Så kom fulsäljet in på finbörsen

Relaterade artiklar


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.