Michelle Phan talade på årets South by Southwest, en festival för musik, film och interaktiva medier. Fotograf: Deborah Cannon/TT

Från Youtube-stjärna till en miljard kronor i försäljning

Michelle Phan är en Youtube-stjärna som tagit sitt personliga varumärke och byggt en miljardbusiness kring det - helt utan traditionell marknadsföring eller PR.

Michelle Phan är en Youtube-stjärna som tagit sitt personliga varumärke och startat en 'internet makeup guru service' som säljer för runt en miljard kronor per år till sina trogna tittare och numera kunder.

Vad hon säljer är ett enkelt makeup-abonnemang på webbplatsen ipsy.com där kunden får hem skräddarsydda produktväskor för 80 kronor i månaden. Varje gång väskan kommer hem till kunden innehåller den produkter från olika varumärken, inte bara testprodukter, utan produkter som du skulle själv köpt i butik. Till detta kommer Phans makeup-tips som finns att se på YouTube.

VA REPORTAGE: "Youtube-eliten tar de nya pengarna och knäcker tv-bolagen"

Idag har ipsy.com en miljon betalande medlemmar som får sin 'glam-bag' varje månad. "Vårt uppdrag var att bygga en ny skönhetsbusiness som inte är 'one-size-fits-all'. Vi har inte gjort någon traditionell marknadsföring eller PR - allt har spridits genom rekommendationer", säger Michelle Phan till CNET.

MER FRÅN DAGENSANALYS.SE: "Tv-utvecklingen de närmaste 3-5 åren"

DAGENSANALYS.SE

Dagensanalys.se är experter på digital marknadsföring och följer de hetaste trenderna inom området, samt håller dig dig uppdaterad med det senaste inom sociala medier, mobilt, analys, innovationer och vilka människor som gör skillnad i våra digitala liv.

Besök Dagensanalys.se för att få koll på det senaste i vår digitala vardag.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.