1 av 3
Bildspel: Katarina Martinson är född 1981 och styrelseledamot i flera företag, bland annat L E Lundbergföretagen. Här ses hon tillsammans med sin make Carl Martinson under prinsessan Madeleines bröllop. Fotograf: Leif R Jansson/TT

Han ger sina döttrar gåva värd 6 miljarder

Den svenske finansmannen ger sina döttrar en nätt gåva på drygt 6 miljarder kronor i aktier.

Fredrik Lundberg ger som gåva 7.920.000 aktier vardera till döttrarna Louise Lindh och Katarina Martinson som förutom släktskapet bägge sitter i Investmentbolaget Lundbergs styrelse sedan fem respektive sex år tillbaka.

Aktierna är värda drygt 6 miljarder kronor.

Louise Lindh blev vice vd för Fastighets AB L E Lundberg år 2008. Då var hon 28 år.
Katarina Martinson är född 1981 och styrelseledamot i flera företag, bland annat L E Lundbergföretagen.

Fredrik Lundberg rankas av Veckans Affärer som den 12:e rikaste svensken. Förmögenheten kommer från hans investmentföretag Lundberg som har har innehav i bland annat Hufvudstaden, Industrivärden, Sandvik och Handelsbanken.

Genom gåvorna minskar Fredrik Lundbergs innehav i Lundberg till knappt 52 miljoner aktier, varav 38 miljoner är röststarka A-aktier. Louise Lindhs och Katarina Martinsons innehav uppgår numera till drygt 17 miljoner aktier vardera, varav 5 miljoner vardera är A-aktier.

Sammantaget äger Fredrik Lundberg och hans döttrar aktier i Lundbergs motsvarande 93,2 procent av rösterna och 69,8 procent av kapitalet.

Följ Veckans Affärer på Facebook.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.